Welcome to a World of Witchcraft
0
Nieuw in categorie(en):
"Wit Brood"
(500gr bloem, 300ml water lauw, 5gr droge gist, 5 gr suiker, 5gr zout, 30gr gesmolten boter)

Wit brood Ingredienten (zie bovenaan)

Bij granen brood moet je een derde witte bloem bijdoen dan is het droger. Allebei de broden maak ik verder hetzelfde

Granenbrood : 350gr granenbloem en 150gr witte bloem, 5gr droge gist, 5gr zout , 5 gr suiker, 35 gr boter, 300 ml lauw water.

Meng bij elk brood eerst de droge ingredienten dan de vloeistoffen goed mengen in mixer, minstens 5 min laten kneden, dan in een schotel leggen en afdekken met plastiekfolie of handdoek.

Laat 40 min reizen en neem dan het deeg en vouw het twee keer dubbel.

Smeer een bakblik in met boter en bestrooi met bloem (wat teveel is eruit tikken!) - Terug afgedekt laten rijzen 50 minuten.

Zet uw oven op 210 graden (hete lucht)

Als de broden gerezen zijn, een beet je water vanboven erop met een borsteltje en doe ze in de oven.

10 minuten op 210 graden

Dan verlagen naar 180 graden voor nog ongeveer 45 minuten.

Bakken is naar gelang de oven steek er met een stokje in als er niks aanhang zijn ze goed van binnen laat afkoelen op een rooster.

Geschreven door "Wiccajira"
2020-05-04 23:27:21
aangepast: 2020-05-05 00:01:14