Kruidenazijn,Frambozenazijn

Kruidenazijn:

Voor tweemaal een halve liter!

2takjes tijm,2takjes rozemarijn,1takje basilicum,2takjes dragon,

3takjes kervel,1takje kruizemunt,2takjes citroenmelisse,1takje oregano,2takjes dille,1liter witte wijnazijn.

Doe in beide flessen:

De helft van elk tuinkruid en schenk de azijn erop.

Sluit de flessen af en zet ze minstens 14 dagen op de vensterbank weg om te laten trekken, zodat de smaken van de kruiden zich goed mengen.

Het is beter om na het openen van de flessen de hoeveelheid azijn die gebruikt wordt ,

weer aan te vullen zodat de kruiden onder blijven staan,

ze zullen anders verdrogen ,wat de smaak niet ten goede komt.

de kracht van de smaak zal natuurlijk langzaam minder worden. Circa 6maanden houdbaar!

Natuurlijk is het ook mogelijk één kruid te maken bv. Draggon,rozemarijn of citroenmelisse

Frambozenazijn :

500gr frambozen ,

7 ½ dl witte-wijnazijn

voor 3 flesjes van circa 3 dl

Maak de frambozen voorzichtig schoon(was ze liever niet).

Verwijder de kroontjes en leg de frambozen in een aardewerken pot.

Schenk de wijnazijn over de vruchten en dek de pot af,

eerst met huishoudfolie en vervolgens met aluminiumfolie

Laat de frambozen in azijn op een warme beschutte plaats ,

(bv:de vensterbank in de keuken),6dagen marineren.

De azijn heeft dan de kleur en de smaakstoffen aan de frambozen onttrokken.

Zeef de azijn door een katoenen doek en vul er de flesjes mee .

info : circa 2maanden houdbaar

Kruiden

Homepagina