Welcome to a World of Witchcraft
0
Nieuw in categorie(en):
"Zelf pasta maken"
(Voor vier personen: 300gr pastabloem, 3 grote eieren, 30 ml olijfolie, Alle ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn.)

Leg de bloem op een hoopje op uw tafel of werkvlak of in een grote kom, en maak een kuiltje in het midden.
Doe de eieren, de olie en een snuf zout toe, en vermeng met een beetje van de bloem.
Meng daarna voorzichtig de rest er onder terwijl je met de andere hand
de bloem zowat op zijn plaats houd dan voorkom je dat je ei uitloopt.
Als alles goed vermengd is, je deeg goed kneden.
Keer het ook om zodat het overal echt goed gekneed is,
het deeg moet zacht en soepel zijn maar ook droog aanvoelen,
als het nog plakt voeg dan een beetje bloem erbij,
het kneden duurt toch wel ongeveer 7 minuten bij tarwebloem 2 min:bij rekenen.
Doe het deeg nu in een plastiek zak en laat die open staan of leg het onder een doek, of onder een schaal, laat 30min rusten.
Het deeg is nu klaar voor gebruik.

Verdeel het deeg nu in vier stukken en bedek het met een doek,
Strooi bloem op uw werkblad en op uw deegrol en rol elk stuk van het midden naar buiten.
Gebruik net zoveel bloem zodat het niet plakt,
rol het tot een cirkel of vierkant en snijd er reepjes of vierkantjes van.
als je het deeg niet gebruikt om te vullen en er spaghetti of tagliatelli wil van maken,
laat je het drogen op een doek
.Als je het wel wil vullen er een vochtige doek op leggen zodat het niet uitdroogt terwijl je werkt.!
voor spaghetti of tagliatelle kan je de sliertjes over een houten lepel of bezemsteel hangen.
Droog de pasta niet in een vochtige ruimte dan word hij broos en breekt, 
lasagne snijd je het uitgerolde deeg in de gewenste grootte,
en de overschot rol je terug uit zo verspil je niets.
Tip:voor spaghetti en tagliatelle laat het deeg ongeveer een 10 min drogen voor je het gebruikt,
en voeg de pasta maar eerst toe als het water kookt
en kook de pasta al dente dat wil zeggen:
als je met een lepel of vork een sliertje tegen de rand kan in twee doen
zonder echt te moeten drukken.
zelfgemaakte pasta smaakt het best met kaas en boter of room.
voor andere recepten zoals bolognaise koop ik gewoon pasta gedroogd,
ook mensen die snel iets willen klaarmaken nemen best gedroogde pasta.

Geschreven door "Jira"
0000-00-00 00:00:00
aangepast: 2019-09-23 13:40:53