Welcome to a World of Witchcraft
0
Nieuw in categorie(en):
"Kaneelbroodjes"
(400 gram bloem, 100 gram boter op kamer temperatuur, 1 zakje gist,70 gr suiker,1 theelepel kaneel,200 tot 225 ml lauwe melk. (Voor de vulling): 100 gr roomboter op Kamer temperatuur, met 70 gr. Bruine suiker, en 1 eetlepel kaneel. )
Maak eerst de vulling:
Meng de boter op kamertemperatuur met de bruine suiker en de kaneel .

Maak nu het deeg:
Meng de droge ingrediënten eerst in uw mengkom en voeg er dan de melk en de boter bij.
Laat 10 tot 15 minuten mengen op laagste stand. Laat een uur rijzen in de mengkom afgedekt met handdoek of folie.
Na het rijzen rol je het deeg uit tot een grote lap ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de vulling die je gemaakt hebt uit over heel de lap deeg en rol die op langs de breedste kant. Snij met flosdraad allemaal sneetjes af van ongeveer 2 centimeter en leg ze op bakpapier in een ovenschotel of bakplaat.laat nog een half uur rijzen. Bak op hete lucht 200 graden in 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Neem dan 100 gr bloemsuiker met twee eetlepels heet water gemengd en bestrijk uw gebakken koekjes ermee, laat koelen klaar.natuurlijk zijn ze ook warm heel lekker!
Geschreven door "Wiccajira"
2022-02-09 19:13:47
aangepast: 2022-02-09 21:06:00